The 70’s are back! Als het aan de flared jeans ligt tenminste. Deze stijlvolle broek flatteert aan alle kanten en accentueert een zandloperfiguur, zelfs als je deze niet van nature bezit. Wat wil je nu nog meer?! Je favo skinny of mom jeans hoef je niet direct in de vuilbak te gooien, maar ga je een nieuwe spijkerbroek shoppen? Dan mag je de Flared jeans absoluut niet links laten liggen. Wat de flared jeans precies is en hoe je het combineert vertellen we je in dit blog.

Wat is flared jeans?

Een flared jeans is een jeans die aan de bovenkant strak valt en vanaf de knie wijder uitlopen richting de enkels. Heel toepasselijk: de flared jeans wordt ook weleens bell-bottems genoemd. Waar de flared jeans in het begin van de 20e eeuw al gedragen werd door zeelui, groeide de populariteit voor deze stijl pas echt in de jaren ’70. En dat is niet voor niks, want deze jeans past bij elk figuur. Tegenwoordig zijn spijkerbroeken met uitlopende pijpen helemaal on trend en kan je bijna niet meer zonder.

Voordelen van flared jeans

Een flatterend effect was misschien al voldoende om je te overtuigen, maar de flared jeans heeft nog veel meer voordelen. Dit zijn ze allemaal voor je op een rijtje.

  • De strakke bovenkant en de wijdere onderkant geeft de illusie dat je over een perfect zandloperfiguur beschikt.
  • Lange benen zijn dankzij de flared jeans geen enkel probleem meer.
  • De lange benen laten je optisch langer ogen. Zelfs als je niet groter dan 1,65 bent!
  • De flared jeans is eindeloos te combineren. Van sneaker tot high heel, vrijwel iedere schoen staat fantastisch!

Verschil tussen een flared jeans en een bootcut jeans

Een flared en een bootcut jeans, ze lijken in eerste instantie heel veel op elkaar en toch zijn ze niet hetzelfde. Een bootcut jeans zit strak aan de bovenkant en wordt vanaf de knie wijder, zodat er een paar laarzen onder passen. De bootcut jeans is aan de onderkant echter een stuk minder uitlopend dan bij een flared jeans, maar wel wijder dan een straight jeans. Volg je ons nog? De korte versie: een flared jeans heeft een stuk wijdere pijp dan een bootcut jeans!

Hoe combineer je een flared jeans?

Een flared jeans staat bij iedereen geweldig. Maar net als bij iedere fashiontrend is het wel een kwestie van goed combineren. Combineer je flared jeans op deze manier om een wow-effect te creëren!

Flared jeans met laarzen en een trenchcoat

Een trenchcoat geeft je flared jeans dat je-ne-sais-quoi. Draag een lange of een korte trenchcoat, dat is helemaal afhankelijk van je figuur en jouw wensen. Geef nog een beetje extra glamour aan je look met een paar laarzen en hoed.

Flared jeans met een blouse

Een blouse combineren met een flared jeans is altijd goed. Zo zie je er netjes en casual tegelijkertijd uit!

Flared jeans met een vest

Een relaxte en stijlvolle look creëer je door een flared jeans met een vest, een shirt en killer heels te combineren. Met een prachtige handtas erbij is je look helemaal af. Stop je shirt wel in je spijkerbroek, anders kan het een beetje rommelig ogen.

Flared jeans met een gebreide trui

Het is warm en het ziet er leuk uit: een flared combineren met een gebreide trui geeft je direct een oogverblindende look. Liever een klassieke touch? Een overhemd onder je trui is de oplossing!

Flared jeans met je favoriete band T-shirt

Combineer je flared jeans met een T-shirt van je favoriete artiest en je bent helemaal cool & casual. Voor dat beetje extra draag je er een luxe designer tas bij.

Petite Parisienne in een flared jeans

In dit geval geldt less is more. Combineer je flared jeans met een gestreept shirt en voila: alsof je regelrecht uit Parijs komt.

Flared jeans in de zomer

Weer of geen weer, tijdens de zomer is de flared jeans ook een perfect kledingstuk. Combineer 'm met een croptop en je bent ready to go!

Flared jeans met een tanktop en leren sandalen

Een ideale outfit voor de warme en zomerse dagen. Combineer je flared jeans met een tanktop en leren sandalen, en overleef zelfs de grootste hitte.

Flared jeans met een zwart shirt

Zwart en jeans is altijd een goed idee en ook met je flared jeans is dit een match made in heaven. Meer dan een zwart shirt, flared jeans, luxe ketting en hoge hakken heb je niet nodig!

Flared jeans als plus size

Size don't care! Bij een flared broek maakt het niet uit wat je maat is, hij weet altijd het beste naar boven te halen. Show die curves maar en laat je flared jeans rocken met een mooie top.

Flared jeans met een biker jack en Converse All Stars

Een biker jack mag niet meer in je garderobe ontbreken, omdat hij zo lekker veelzijdig is. Zo staat een biker jack ook fantastisch met een flared jeans! Combineer deze twee musthaves met een paar Converse All Stars.

Flared jeans met een blazer

Combineer je flared jeans met een blazer voor een stijlvolle touch aan je casual outfit. Als finishing touch kan je nog een zijde sjaal dragen.

Flared jeans met een tuniek

Dacht je dat je een tuniek alleen kon combineren met een legging? Mooi niet! Een tuniek staat geweldig op een flared jeans. Kies wel voor een iets strakker model flared jeans om je silhouet mooi in balans te houden.


Shop de mooiste flared jeans met korting

-20%

G-Star RAW Jeans 'Midge Saddle Mid Bootleg'

€95,20 €119,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-40%

Lee Breese Boot Mid Worn Martha by

€47,90 €79,90
Beschikbaar bij 7 webshops

Only Jeans Flare Blauw

€39,99
Beschikbaar bij 2 webshops
-20%

Only Jeans 'Blush'

€31,92 €39,90
Beschikbaar bij 5 webshops