Hoge hakken laten je op en top vrouwelijk voelen, geven je een boost aan zelfvertrouwen en voor de kleine dames onder ons; je groeit spontaan een centimeter of 10 in de lengte. Naast al deze voordelen is er één klein nadeel; op high heels lopen is een hele klus en daar komt flink wat gestuntel bij kijken. Aangezien iedere vrouw weet hoe lastig het is om elegant voor de dag te komen met een hoge hakken aan haar voeten hebben we 10 tips voor je op een rijtje gezet. Trek die killerheels maar uit de kast!

#1 Koop de juiste maat hoge hakken

Voor iedere schoen geldt dat je het beste de juiste maat kan kopen, maar wanneer je soepel op een paar hoge hakken wil verschijnen is een correcte pasvorm onmisbaar. Een paar te kleine pumps zullen je voeten afknellen, terwijl je bij een te grote maat onderweg een schoen kwijt zal raken. Op hakken lopen is al moeilijk genoeg, maak het jezelf wat makkelijker door een goed passende schoen te kopen. Let daarbij op de maat, maar kijk ook of de pasvorm zich mooi naar jouw voet vormt. Net zoals dat iedereen een ander lichaamsfiguur heeft is ook geen enkele voet hetzelfde.

via GIPHY

#2 Oefening baart kunst

Vroeger, toen je leerde fietsen, reed je toch ook niet meteen op je tweewieler weg? Dat zelfde geldt voor op hakken lopen, het lukt je alleen op een elegante manier als je daarvoor geoefend hebt. Het belangrijkste daarbij is dat je het langzaam opbouwt. Begin niet met een paar hoge naaldhakken, maar start met een hak van 5 tot 8 centimeter. Probeer zoveel mogelijk binnenshuis te oefenen, daar kom je de minste obstakels tegen.

via GIPHY

#3 Rechte houding bij hoge hakken

‘Lipjes getuit, borstjes vooruit’, Marijke Helwegen zegt het al jaren en ze heeft een heel goed punt. Een rechte houding is niet alleen een stuk beter voor je lichaam, ook tijdens een wandeling op hoge hakken doet een rechte rug veel goeds. Het zorgt ervoor dat je meer evenwicht hebt en daardoor stabieler loopt. Vind je het lastig om van nature een rechte houding aan te nemen? Het kan helpen om je buikspieren wat extra te trainen. 

via GIPHY

#4 Kies voor dikke hakken

Hoewel we dol zijn op stiletto's zijn het wel schoenen voor zeer gevorderden haklopers. Zelfs modellen, die voor hun werk elegant op alle soorten schoenen moeten lopen, hebben moeite met hele dunne hakken. Kies daarom liever voor een dikke hak. Een stiletto is niet stabiel en vergroot de kans dat je niet elegant vooruit komt. Een dikke hoge hak is net zo sexy en vrouwelijk , maar geeft je wel het gevoel dat je met beide benen stevig op de grond staat.

via GIPHY

#5 Koop je hoge hakken einde van de middag

In de loop van de dag zwellen je voeten iets op en gaan de meeste schoenen strakker zitten. Bij een paar laarzen merk je daar meestal niet veel van, maar in het geval van hoge hakken helaas wel. Als je een paar hoge hakken gaat kopen kan je deze het beste einde van de middag passen. Zo weet je meteen of de schoenen ook lekker zitten als je voeten opgezet zijn.

via GIPHY

#6 Tape je tenen aan elkaar

Een trucje waar veel vrouwen bij zweren is het vast tapen van twee tenen aan elkaar. Het klinkt wat onrealistisch, maar ze schijnen minder last te hebben van vermoeide voeten na een dagje rond te hebben gelopen op hoge hakken. Koop bij de drogist een rol huidkleurige tape en plak je derde en vierde teen, vanaf je grote teen geteld, aan elkaar vast. Hele rollen tape zijn niet nodig, met slechts een paar stukjes zijn de twee tenen al goed aan elkaar verbonden en kan jij de hele dag elegant en zonder pijn op hoge hakken lopen.

via GIPHY

#7 Zet kleine stapjes met hoge hakken aan je voeten

Grote passen nemen zoals je dat gewend bent op je bikerboots, het is niet slim om dezelfde pasgrootte te gebruiken op je hoge hakken. Bij het nemen van grote stappen op een paar high heels verlies jij je stabiliteit en daarom kan het er nogal knullig uitzien. Neem liever kleine stapjes zodat jij jezelf in evenwicht houdt en een stuk zelfverzekerder overkomt.

via GIPHY

#8 Schuur de onderkant van de zool

Glibberen als een Bambi over het ijs, dat is het laatste wat je wil met hoge hakken aan. Om elegant te lopen is het belangrijk om stevig te staan. Voor extra grip kan je de onderkant van je voorvoet opschuren met een schuurpapiertje. Hele lagen weg schuren hoeft niet, een klein beetje is al voldoende. Het gaat erom dat ze zolen wat ruwer worden zodat jij meer grip op de zaak krijgt.

via GIPHY

#9 Van hiel naar teen

Je kent het vast wel, na een dagje op hoge hakken is de bal van je voet vaak volledig verzuurd met als gevolg; pijnlijke voeten. Leunen op de bal van je voet is één van de meest gemaakte fouten door vrouwen op hoge hakken, maar het probleem is gelukkig simpel te voorkomen. Probeer tijdens het lopen eerst de hak neer te zetten en vervolgens je voet af te rollen naar je tenen. Op hoge hakken zijn we snel geneigd om anders te gaan lopen, terwijl als je loopt zoals altijd is er niks aan de hand. Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg!

via GIPHY

#10 Gelpads voor hoge hakken

Gelpads zijn de beste vriend van dames op hoge hakken, zeker als de schoen geen kussentjes bij de voorvoet heeft of geen plateau bevat onder de zool. De gelpads zorgen ervoor dat het lopen op hoge hakken een stuk comfortabeler aanvoelt. Hoe comfortabeler jouw schoenen zitten, hoe eleganter jij op de hoge hakken zal lopen. 

via GIPHY


Shop hier de mooiste high heels

-17%

Jimmy Choo Shoes

€493,85 €594,99
Miinto
-50%

Shabbies Dames Enkellaarsjes Julie Ankle Boot - Beige

€119,95 €239,95
Beschikbaar bij 4 webshops
-50%

Mexx Dames Enkellaarsjes Miley - Paars

€59,95 €119,95
Beschikbaar bij 3 webshops