Al een paar seizoenen terug zagen we de trend van de overknee botten in het straatbeeld en dat lijkt voorlopig zo te blijven. Kies je voor suède, leer of velvet, het maakt niets uit. Deze winter kan het allemaal. Overknee botten staan beeldig onder een mooi kleedje, maar met een stoere jeans maken de overknee botten je outfit helemaal af. Helaas hebben overknee botten één moeilijkheidje: ze zakken af. Je hoeft maar een paar passen te zetten en je botten zitten niet meer boven je knie, maar zijn afgezakt tot de enkels. Wij vrouwen weten allemaal hoe frusterend dat is dan daarom vertellen we je hoe de overknee botten wel blijven zitten.

Hoge sokken in de overknee botten

Overknee botten zijn een echt winters item en de kans is groot dat je ze draagt met een panty. Panty’s zijn gemaakt van glad en zacht materiaal waar de overknee bot geen grip op kan krijgen en als gevolg afzakt. Er is een makkelijke manier om dit probleem op te lossen: draag hoge overknee sokken over de panty. Kies een katoenen variant en je zal merken dat de overknee mooi boven de knie blijft zitten.

Kousen binnenste buiten in de overknee botten

Met kousen bedoelen we hold-ups. De hold-ups zijn een handige truc om de overknee botten omhoog te houden. In de hold-up kousen zit aan de binnenkant een plastic randje dat zorgt dat de kous aan het been blijft kleven. Als je de kous binnenste buiten draait, dan zit het plastic kleefrandje aan de buitenkant en zo blijft de bot aan de kous kleven. Zo voorkom je dat de bot naar de enkels zakt.

Fashion tape in de overknee botten

De meeste vrouwen gebruiken fashion tape om hun kleedje op de plek te houden als ze geen bh dragen. De tape is ook zeer geschikt om de overknee botten omhoog te houden. Fashion tape werkt als dubbelzijdig kleefband, maar is soepeler. Plak de fashion tape aan zowel de voorkant als aan de achterkant van het been. Op deze manier heb je de minste kans dat de overknee botten naar beneden glijden.

Bootbra voor overknee botten

Een bh voor de bot! De bootbra is speciaal bedacht om het afzakken van overknee botten tegen te gaan. Misschien heb je een vreemd beeld van een bootbra, maar het is eigenlijk niets meer dan een elastieken band voor de bot. Een handige DIY truc is dus de bootbra, zelfs voor mensen met twee linkerhanden zullen slagen. Je kunt de bootbra zelf maken met naald en draad, of neem plaksel om het nog makkelijker te maken. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe je zelf de bootbra kunt knutselen voor de overknee botten.

Neem de overknee botten mee naar de schoenmaker

Als de bovenstaande stappen geen gewenst resultaat geven, dan is de schoenmaker altijd nog een optie. Een schoenmaker kan de bot helemaal aan jouw been aanpassen met plooien en elastiek. Zo krijg je een customized overknee bot die helemaal is aangepast aan jouw been. De kosten hiervan zijn wel een pak duurder dan de DIY-trucjes. De schoenmaker is misschien niet de moeite waard voor goedkope botten, maar wel voor duurdere. Heb jij een paar dure overknee botten gekocht die afzakken, dan is de schoenmaker een goede optie.


Scoor hier de mooiste overknee laarzen

-35%

Fru.it Shoes

€276,70 €423,50
Miinto
-23%

Guess Ludo overknee laarzen

€119,99 €154,99
Beschikbaar bij 2 webshops
-20%

Casadei Shoes

€840,00 €1,050,00
Miinto
-43%

Tamaris 1-1-25631-41 dameslaarzen boven de knie

€62,93 €110,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-42%

Tommy Hilfiger Overknee laarzen

€109,00 €189,00
Beschikbaar bij 2 webshops
-40%

Tamaris 1-1-25690-41 dameslaarzen boven de knie

€59,97 €99,95
Beschikbaar bij 3 webshops
-26%

Geox Iridea D-laarzen voor dames

€125,32 €170,00
Beschikbaar bij 3 webshops