Bij een nieuwe coupe hoort een nieuwe haarkleur en daar wil je zo lang mogelijk van genieten. Je haar verzorgen met de juiste producten is daarbij essentieel, maar voor een optimaal kleurbehoud begint het al vóór het verven. Verf aanbrengen op ongekamd haar is niet verstandig, maar hoe zit het eigenlijk met verf aanbrengen op pasgewassen haar? We geven antwoord op de vraag die jij je bij iedere verfbeurt weer afvraagt: Moet ik mijn haar wassen voor het verven?

Haar wassen voor het verven; verstandig of toch niet?

Als je je haar alleen wast met water, hoef je je nergens druk over te maken. Maar aangezien shampoo het nog steeds wint van de no-poo methode, wil je natuurlijk weten op welk moment je het beste je haar kan wassen. Is dat voor het verven, of juist erna?

Menig kapper kan het bevestigen: je haar verven voor het wassen is een slecht idee, je kan maar beter een wasbeurt overslaan. Na het wassen van je haar gaat de hoofdhuid namelijk openstaan, waardoor de kans groter is dat de waterstof uit de verf gaat prikken. Dat kan zorgen voor een vervelende jeuk of zelfs een allergische reactie.

Om jeuk, of erger, te voorkomen is het aan te raden om minimaal 24 uur voor het verven niet meer te wassen. Zo ontstaat er meer talg op de hoofdhuid, waardoor de huid goed beschermt blijft tijdens het verven.

Haarstyling gebruiken voor het verven

Wat ook geen goed idee is, is om verf aan te brengen op een laag gel, wax of een ander styling product. Over het algemeen hecht haarverf minder goed op ‘vuil’ haar. Door de stylingsproducten kan het gebeuren dat de verf niet gelijkmatig verspreid. Vermijd daarom na je laatste wasbeurt liever gel, wax en droogshampoo. 


Shop direct de beste haarverf in de sale