Jarenlang liep iedereen in een skinny jeans, maar het is tijd voor een nieuw model. Alhoewel, nieuw… de mom jeans heeft een comeback gemaakt! Is het een zwangerschapsbroek? Is het een jeans voor je moeder? Nee, de mom jeans is erg trendy en jij wil er zeker ook een in je kast hebben liggen. In de Denim Guide bespreken we alles over jeans en deze keer: wat is een mom jeans?

Wat is een mom jeans?

Aan het einde van de jaren ’80 en begin jaren ’90 droeg bijna iedere moeder de broek en nu is de mom jeans erg hip. Alleen dit keer niet voor je moeder, maar voor iedere vrouw die comfort op prijs stelt. Wat de mom jeans kenmerkend maakt zijn de hoge taille, de losse fit en de smaller toelopende pijp. Ook de stugge stof zonder stretch is een kenmerkend voor dit model.

Door deze eigenschappen was de mom jeans destijds populair onder moeders. Door de losse fit hadden moeders de bewegingsvrijheid om achter hun schattebollekes te kruipen en de stevige stof maakte dat ze geen angst hoefden te hebben voor kapotte knieën. De mom jeans heeft nog meer te bieden: de broek is perfect om een buikje te camoufleren en de rondingen worden extra geaccentueerd om ze mooi tot hun recht te laten komen. De mom jeans is zeker en vast de jeans waar iedere vrouw van droomt.


Ontdek de mooiste Mom jeans in de sale

-30%

G-Star RAW Dames Jeans Arc 3d Boyfriend Wmn - Blauw

€83,95 €119,95
Beschikbaar bij 4 webshops

Mexx XANTHE High Waist/ Mom Jeans Dames - Crown Bleach

€50,00
Beschikbaar bij 2 webshops
-25%

Pepe Jeans Mom jeans VIOLET

€74,30 €99,00
Spartoo
-33%

G-Star RAW G-star kate

€79,99 €119,95
Beschikbaar bij 4 webshops



Hoe style je een mom jeans?

Het is inmiddels wel duidelijk dat de mom jeans de perfecte jeans voor iedere vrouw is. We hebben nog niet eens benoemd dat je deze jeans naar werkelijk iedere gelegenheid aan kunt trekken. Zo style je je mom jeans.

Casual weekend vibes met een mom jeans

Een middag shoppen in de stad of gezellig op restaurant gaan, dat klinkt als het perfecte weekend. Combineer je mom jeans tijdens het weekend met een paar stoere sneakers en een t-shirt voor een casual uitstraling. Wil je een extra touch aan je outfit toevoegen? Draag je mom jeans dan met een stoere taille.

Ready for work met een mom jeans

Ga stylish en cool naar kantoor met een mom jeans! Style de jeans met een witte blouse en een blazer. Afhankelijk van wat de dresscode op kantoor is combineer je de mom jeans met een paar stoere enkel bottines of een nette pump.

Party met een mom jeans

De mom jeans is ook geschikt voor parties. Natuurlijk mag je voor een feest groots uitpakken, combineer de jeans daarom met een mooie kanten top en een paar killer high heels. Hang wat grote sieraden om en je bent de best gekleedde van het feest.