Al jarenlang zijn er discussies of de consument wel genderneutrale kleding wil, maar het lijkt nu beslist; genderneutrale kleding is trendy! Eerst draaide het om unisex kinderkleding en de trend is doorgeschoven naar de volwassen afdeling. Veel modeketens hebben een unisex collectie in hun assortiment en de dames die oversized shirts dragen zijn geen uitzondering meer. Ben je nog niet overtuigd? Dan zijn hier 5 redenenen waarom jij genderneutrale kleding wil dragen!

#1 Met partner van kleding ruilen

Misschien heb je al regelmatig in de garderobe van een vriendin gekeken op zoek naar nieuwe kleding voor je kast. Of wellicht doe je regelmatig met vriendinnen aan kledingruil? Met genderneutrale kleding heb je nog meer kasten om in te neuzen, want de garderobe van je partner is ook niet meer veilig. Hoe meer kleding, hoe beter! Het is hartstikke handig om kleding uit de kast van je vader, vriend of broer te trekken, van T-shirts tot oversized hoodies.

via GIPHY

#2 Meer ruimte in de kast

Hoe groot je kast of walkin closet ook is, er is nooit genoeg ruimte voor alle kleding, valiesjes en schoenen. Met unisex kleding kun je makkelijk jouw items bij die van je partner in de kast leggen zonder dat hij het ziet! Dit is de perfecte oplossing voor meer garderobe ruimte en hoe meer ruimte jij hebt, hoe meer je kunt kopen in de solden. De ideale win-win situatie dus.

via GIPHY

#3 Het is sexy

Zeker en vast denk je bij een sexy look eerder aan een strak kleedje dan een een oversized jumper, maar het tegendeel is waar. Natuurlijk blijft een strak kleedje onweerstaanbaar, maar ook een genderneutraal kledingstuk is net zo onweerstaanbaar. Het is niet voor niets dat de cover van de Playboy vaak werd opgesierd door een prachtige dame in een te grote herenblouse. Zo zie je maar dat unisex kleding erg sexy is!

via GIPHY

#4 Gelijkheid

Vrouwen hebben moeten strijden om dezelfde kleding te mogen dragen als mannen. Toch wordt kleding nog steeds gelabeld in de fashion industrie. Genderneutrale kleding doorbreekt alle labels en zorgt dat mannen en vrouwen gelijk zijn aan elkaar. Jij bent wie jij bent en draag vooral wat jij beeldig vindt. Laat dat niet bepalen doordat er een label ‘man’ of ‘vrouw’ aanhangt. In onze huidige wereld kan het allemaal: dames met een oversized herenblazer of herenschoenen met een hak. 

via GIPHY

#5 Genderneutrale kleding is comfortabel

Doe de strakke kleedjes en shirts maar weg; genderneutrale kleding is naast sexy ook zeer comfortabel. De ontwerpers van unisex kleding houden rekening met tegelijkertijd de curves van een vrouwenlichaam en het rechte van een mannenlijf. Genderneutrale kleding is daardoor niet strak in de taille en vaak wijd van model. Je hoeft je buik dus niet meer in te houden als je teveel hebt gegeten bij het diner en je hebt nooit meer zorgen of je de knoop van de skinny jeans nog dicht krijgt. Life is so simple…

via GIPHY